Home » Interviews » Down South Events

Down South Events


Down South Events is hét evenementenbureau van Zuid-Limburg dat actief is in haar oorsprongsregio, maar ook grensoverstijgend de meest veelzijdige activiteiten aanbiedt: bedrijfsuitjes, teambuilding, familieweekenden, vrijgezellenfeesten, overnachtingen, workshops, feesten en partijen, van een paar uur tot een paar dagen! Down South Events onderscheidt zich door bewust en optimaal gebruik te maken van natuurelementen die zo kenmerkend zijn voor de omgeving waarin het bedrijf gevestigd is. Zo zijn onze locaties en tevens ons kantoor gevestigd in een idyllische, bosrijke omgeving die het Zuid-Limburgse Heuvellandschap typeert. 

Ik denk dat De kracht hem zit in onze overtuiging van ‘De juiste mensen op de juiste plek’. Het realiseren van een onvergetelijk evenement waarbij er bewust wordt omgegaan met de specifieke wensen van onze klanten.

In de dingen die je doet, vinden wij dat ontdekken, beleven en genieten constant terug moeten komen. Zuid-Limburg is dé locatie om te ontdekken, beleven en genieten. Je ontdekt de streek, beleeft hier nieuwe ervaringen en geniet van het culinaire en bourgondische leven. Mensen die bij ons binnenkomen zeggen dan ook meestal: “Jij hoeft toch ook niet meer op vakantie”. Voor veel mensen is dit het buitenland: ze zitten in een andere wereld als ze het bordje ‘Limburg’ zien staan. Een wereld met een hele andere cultuur qua rust, vrijheid en sfeer. Hoe zuidelijker je gaat, hoe bourgondischer het leven wordt.

Om onze klanten de typische Limburgse cultuur te laten ervaren, komen in onze evenementen constant karakteristieke Limburgse elementen en leveranciers terug. Denk aan de oude ambachten, zoals het vlaaibakken in een oude graanmolen, of proeverijen met regionale wijn en kazen. Door deze evenementen aan te vullen met de juiste mensen maken we het plaatje compleet. Niet alleen onderscheiden wij ons door gebruik te maken van de Bourgondische sfeer, maar ook door de manier van werken en denken. We leggen onze klanten telkens een uniek en verrassend voorstel voor, en we hopen dan ook dat ze niet alleen met plezier terugkijken op hun dag, maar ook een bijzondere ervaring hebben gehad. Dat ze iets belangrijks hebben ontdekt wat ze nog niet wisten.

De afgelopen jaren hebben we vooral geleerd dat mensen kiezen voor een persoonlijke aanpak. Niet voor de massa, maar voor iets unieks. Kijk maar naar bedrijven die de focus leggen bij biologisch eten: steeds meer mensen weten dit op prijs te stellen. Men kiest voor een bepaalde service. Limburg op de kaart houdt deze service aan en biedt de bijzondere bedrijven van het Heuvelland een platform. Er staat veel praktische informatie in, maar het brengt vooral een bepaalde sfeer met zich mee. Limburg op de kaart is informatief qua mogelijkheden en het landschap, maar is meer dan een kaart alleen. Het is een beleving.