Home » Interviews » Camille Oostwegel

Camille Oostwegel


Camille Oostwegel is een Limburgse hotelier in hart en nieren. Als kleine jongen had hij al een passie voor historie, cultuur en gastronomie.
Na zijn studie aan de Hoge Hotelschool in Maastricht werkte Camille Oostwegel bij diverse Novotelvestigingen.

In 1980 kwam hij terug naar Limburg en zette hij zijn eerste stappen als zelfstandig ondernemer. Hij begon samen met 4 werknemers zijn eerste restaurant. Het redden van Zuid-Limburgs monumentaal erfgoed, restaureren  en binnen het monument een nieuw en innovatief hotel-restaurant concept bedenken werd een missie. Zestal oude vervallen monumenten werden in hun oude luister teruggebracht zodat iedereen ervan kan genieten.
Ook de omgeving, natuur, landschap en onze tuinen krijgen hierbij de volle aandacht. Vandaag de dag  bestaat Camille Oostwegel
ChâteauHotels & -Restaurants  uit 3 hotels en 6 restaurants waar in totaal circa 350 medewerkers werken.  

Ik vind Limburg op de kaart een heel goed initiatief en een leuk idee. Jullie laten echt de ‘hidden secrets’ van Zuid-Limburg zien. Zelf organiseren wij één keer per jaar een cultuurtocht door de Euregio, ook langs bijzondere en onbekende plekken, zoals privé wijnboeren of molenaars. We hebben ook andere Limburgse activiteiten, zoals kleiduif schieten. Château Hotels besteedt voortdurend aandacht aan de bijzondere aspecten van Zuid-Limburg. We hebben ook een eigen gids met daarin bijzonderheden van de regio. Maar een kaart kan zeker geen kwaad, zodat men weet waar men naartoe moet rijden.

Zuid-Limburg is de beste plek om te wonen, werken en leven. Hier is het goede leven: een bijzondere combinatie van een lange cultuur, geschiedenis en buitenlandse invloeden. Waarom zou je naar het buitenland gaan als je ook naar Limburg kunt gaan? Hier valt veel te ontdekken, het is een mooi alternatief voor een reis naar het buitenland. Dit zeggen onze gasten ook: ze vergelijken Zuid-Limburg met Toscane en met Frankrijk. Ook bijzonder aan Zuid-Limburg is de natuur die aan de stad grenst. Je kunt het ene moment in de stad rondlopen en het andere moment een mooie natuurwandeling maken. En Zuid-Limburg is natuurlijk internationaal: je bent zo in het buitenland en merkt die invloeden dan ook.