Home » Interviews » Beaujean Vacances

Beaujean Vacances


Beaujean Vacances is sinds 1992 actief in de verhuur, de bemiddeling en het beheer van groepsaccommodaties en vakantiewoningen in Nederlands Limburg en de Belgische Voerstreek. In het hart van dit gebied openden wij in 2009 ons nieuwe kantoor. Gulpen, een van de vele authentieke dorpjes in het Heuvelland is sindsdien onze thuisbasis.
Beaujean Vacances heeft een divers en selectief aanbod van veelal monumentale vakantiewoningen weten samen te stellen, waarbij begrippen als duurzaamheid, authenticiteit, natuurrijke omgeving en karakter een belangrijke rol hebben gespeeld. Met andere woorden, een vakantiehuis van Beaujean Vacances moet een ziel hebben. Deze typische uitstraling en sfeer is de verbindende factor tussen onze vakantiewoningen.
Daarnaast spelen wij uiteraard ook in op de ontwikkelingen van de wensen van onze gasten.

Als je het echte Limburg wil beleven, kan dat natuurlijk het beste vanuit een mooi monumentaal pand tussen de Limburgse heuvels. Je kookt zelf, kunt heerlijk tot rust komen aan de open haard, maar ook uitwaaien in de natuur, terwijl je op een korte afstand bent van grote sfeervolle steden zoals Maastricht, Heerlen en Aken. Wij proberen onze gasten zo goed mogelijk te adviseren welke woning bij hen past, en streven een hoog serviceniveau na. Dit doen we ook door een verblijf in een van onze woningen aan te kleden met bijvoorbeeld catering of activiteiten, waardoor onze gasten Limburg zo positief mogelijk ervaren. Wij streven naar kwaliteit, niet naar kwantiteit. Veel van onze gasten mogen we daarom ieder jaar weer verwelkomen.

Natuurlijk is de authentieke Limburgse sfeer belangrijk voor ons. Kijk maar naar ons logo. We proberen onze gasten een stukje van de Limburgse cultuur mee te geven. Bij aankomst krijgen ze bijvoorbeeld een potje Limburgse stroop mee, een van de vele heerlijke streekproducten. We besteden ook extra aandacht aan activiteiten die volgens ons aan Limburg gebonden zijn, zoals het schapen drijven. We bieden onze gasten natuurlijk ook de leukste folders aan van bezienswaardigheden, activiteiten of eetgelegenheden. Daarnaast letten wij erop dat onze huizen een bepaalde uitstraling hebben. We verhuren de echte oude vakwerkhuizen. Dat is natuurlijk typerend voor Limburg. Ons aanbod van een honderdtal vakantiehuizen bestaat vooral uit monumentale panden, zoals vakwerkhuizen, landhuizen, kastelen en huizen vanuit Natuurmonumenten en Limburgs Landschap.

Activiteiten
Onze gasten zijn uiteraard eerst op zoek naar een verblijf in het stukje buitenland in Nederland, vaak met een grote familie. Een aantal weken voor aankomst kijken ze wat ze tijdens hun verblijf willen gaan doen. Dan geven wij advies dat we bij ons bedrijf vinden passen. Dit zijn wel echt Limburgse dingen. Down South Events heeft een heel leuk aanbod aan activiteiten, maar ze leveren ook maatwerk door goed naar de klanten te luisteren en goed op de vraag in te spelen. Dat vind ik Down South Events: geen standaard, maar puur wat de klant wilt. Wij leveren de aankleding en het verblijf en Down South Events de activiteiten. Het is een goede match.

Het is heel leuk om te zien dat een verblijf wordt aangekleed met een activiteit. Als een verblijf bij Beaujean Vacances wordt aangevuld met activiteiten van Down South Events weten we zeker dat de gasten een onvergetelijke vakantie hebben. Het is de perfecte combinatie en aanvulling. Wij verzorgen het vakantiehuis, de gasten komen aan en hebben de volgende dag misschien een eendenrally, of een highland game. Dat moet voor de gasten gewoon een perfect verblijf zijn. Ze krijgen zo alle mooie aspecten van Limburg te zien.

Limburg op de kaart
We hebben gasten die telkens naar Limburg terugkomen voor de rust, gastvrijheid en de natuur en om te wandelen en te fietsen, of om liever de diverse steden in te trekken. ‘Limburg op de kaart’ is een goed initiatief. Onze gasten vragen ons heel vaak naar wandel- of fietskaarten. Meestal moeten we jammer genoeg ‘nee’ verkopen. Op ‘Limburg op de kaart’ worden niet alleen bedrijven uitgelicht, maar alle mooie plekken komen erop te staan, samen met diverse tour-, wandel- en fietsroutes. De kaart zal echt gebruikt gaan worden en ik zie het dan ook als een toevoeging.